מתכון למרק חורפי מלא בטעמים. כדאי להגישו במנות קטנות, שכן הוא מעט כבד..

חומרים ל -6 מנות

30 גרם חמאה

כרישה גדולה אחת- החלק הלבן בלבד

800 גרם ארטישוק ירושלמי

200 גרם ערמונים מוכנים, מקולפים (אפשר וכדאי מוכנים משקית או באריזת ואקום)

250 מ"ל ציר עוף+ ליטר מים

חצי מיכל שמנת מתוקה (אחוזי השומן לבחירתכם)

כפית וחצי מלח

שליש כפית פלפל לבן

מעט אגוז מוסקט שלם

אופן ההכנה

חותכים את הכרישה לחצאי עיגולים.

שוטפים את הארטישוק ומקלפים. חותכים לעיגולים גדולים.

בסיר רחב ממיסים את החמאה מעל ללהבה בינונית.

מוסיפים את הכרישה ומאדים כחמש דקות, תוך כדי עירבוב עד לריכוך.

מוסיפים את הארטישוק, ציר העוף והמים, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד לריכוך מלא של הארטישוק.

כשהארטישוק רך ומתפרק כאשר נועצים בו מזלג, מוסיפים את הערמונים המוכנים. כדאי לשמור 3-4 ערמונים להגשה.

מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומרסקים את המרק למחית חלקה (הכי נוח עם מוט ריסוק למרק אבל אם אין אפשר ב-2 נגלות במג'מיקס).

אחרי שלב הריסוק, אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים.

מחזירים את המרק לאש ומוסיפים את השמנת.

מערבבים ומוסיפים מעט (כשליש כפית) אגוז מוסקט טרי, מגורר על פומפיה דקה.  מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה כדאי לקצוץ את הערמונים ששמרנו ומעט עלי טימין יפים.