במתכון זה החמאה מוחלפת בשמן קנולה, שמהווה תחליף בריא יותר לחמאה, ומניב תוצאה לא פחות טעימה!

תוספת נהדרת ליוגורט בבוקר, קישוט טעים לסלט ירקות ובסיס מצוין לעוגיות גרנולה. תרגישו חופשי לזרום עם מה שנשאר לכם בבית מט"ו בשבט ולהחליף את הצימוקים בפירות יבשים אחרים, לשחק עם כמויות האגוזים והגרעינים… שימו מה שאתם אוהבים, התוצאה שווה ובריאה פי אלף מהגרנולה התעשייתית הקנויה!

חומרים:

500 גרם שיבולת שועל שלמה

150 גרם תערובת אגוזים מקולפים ושבורים כגון: מלך, פקאן, לוז, שקד, מקדמיה, ברזיל או פיסטוק

100 גרם גרעיני דלעת

140 גרם גרעיני חמניה

50 גרם גרעיני פשתן

30 גרם קוקוס טחון

50 גרם פרג לא טחון

150 גרם צימוקים כהים

חצי כוס שמן קנולה

150 גרם סילאן תמרים או דבש טהור או תערובת של שניהם (כשלושת רבעי כוס)

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום נמוך (100-120 מעלות).

מערבבים את כל החומרים בקערה חוץ מהצימוקים. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור. אופים כשעה וחצי, מדי פעם מערבבים את התערובת עם כף. כשהתערובת קריספית, מוצאים מהתנור, מעבירים לקערה חסינת- חום.  מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום. הגרנולה נשמרת פריכה בכלי אטום מחוץ למקרר כשבוע- שבועיים ואף יותר.