בזמן שירותי הצבאי  הייתי חיילת די משועממת ואחת הנחמות היחידות והמעניינות הייתה לבוא הבייתה לסופשבוע ולבלות את הזמן במטבח של אמא. אהבתי לבשל ולאפות לקראת שבת, כבר במהלך השבוע הייתי חושבת מה אכין ביום שישי,  ולפני היציאה הביתה הייתי מתקשרת ומבקשת מאמא לקנות את המצרכים..

את המתכון הבא מצאתי במקרה באחד העיתונים, באחד מאותם בקרים ארוכים במשרד, בזמן שקראתי כל מילה בעיתון מהעמוד הראשון ועד האחרון (כן, כולל מזג האוויר, מודעות אבל ופירסומות) ומיד שמרתי אותו. לא היה לי אז נסיון רב בבישול אבל ידעתי שזה יהיה מוצלח. ואכן, המתכון הזה מככב אצלנו בבית מאז, עם שינויים קלים פה ושם.

כרעי עוף בשזיפים מיובשים:

3-4 כפות שמן זית

4-5 כרעי עוף מופרדות לשוקיים וירכים, שטופות ומיובשות היטב

בצל אחד קצוץ

4-5 שיני שום קצוצות

150 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קנמון טחון, כמון טחון

2 כוסות מים חמים או ציר עוף

100 גרם שקדים פרוסים

בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מניחים את חלקי העוף ומשחימים משני הצדדים. מוסיפים את הבצל והשום. מסדרים את השזיפים בין חלקי העוף בסיר. מתבלים במלח, פלפל, כף פפריקה, רבע כפית כמון ורבע כפית קנמון. מוסיפים את ציר העוף או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי מכוסה על להבה נמוכה כשעה וחצי. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים חצי כוס מים או ציר אם יש צורך. בנתיים קולים את השקדים במחבת יבשה מעל להבה נמוכה. מצננים ומפזרים על העוף לפני ההגשה. כדאי להגיש עם אורז לבן או פירה תפו"א ובטטה.