בשבת אחר הצהריים, בדרך חזרה מהעדלאידע בשדה בוקר, עצרנו בחוות קורנומל. עיזים, שקט, גבינות ומדבר. איזה עולם אחר. טוב ברור שהתיישבנו במסעדה, בשולחן פינתי קטן עם הנוף הקסום בעולם, ואה.. טוב..  אם אנחנו כבר פה אז נאכל משהו. אותי לא באמת צריך לשכנע לאכול (גבינות ובכלל).

השירות היה מקסים והאוכל היה טעים להפליא. קנינו גבינות בחנות שליד ובדרך כבר חשבתי לי איך אני מנסה לשחזר בבית את סלט הפלפלים והעגבניות הנפלא שאכלנו. האמת, לא סיפור- פלפלים קלויים מתובלים בבלסאמי, עגבניות שרי טריות (המושג טריות מקבל משמעות חדשה כשאוכלים בחווה), וגבינת תום מקומית.

סלט פלפלים קלויים, עגבניות שרי וגבינת תום בהשראת חוות קורנומל.

4 פלפלים אדומים

שמן זית

חומץ בלסמי

מעט סוכר

10 עגבניות שרי שטופות, רצוי מזן תמר

מלח, פלפל

גבינת תום מגורדת (או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים את הטעם שלה)

מחממים את התנור ל-200 מעלות

שוטפים היטב את הפלפלים ומכניסים לתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה

צולים  את הפלפלים, הופכים מדי פעם, עד שהקליפה משחירה מכל הצדדים. מעבירים לקערה חסינת חום ומכסים בניילון נצמד. מצננים מעט ומקלפים את הפלפלים (הכי פשוט מתחת למים זורמים) .

מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות דקות. ומעבירים לקערה נקייה. מתבלים ב-2 כפות חומץ בלסמי, כפית סוכר וכף שמן זית. מסדרים בצלחת הגשה. חוצים את העגבניות מעבירים לקערה קטנה, מתבלים במתינות  במלח, פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית. מניחים את העגבניות על מצע הפלפלים, ומגרדים בפומפייה עדינה מעט גבינה.

*הערה: לקבלת סלט פלפלים נהדר (ללא עגבניות) מכינים לפי ההוראות בלי עגבניות השרי והגבינה..