מרציפן. אחד המתוקים שתמיד מעורר תגובות קיצוניות. יש שאוהבים אותו מאוד (ואני בינהם!) ויש ששונאים. לאלה מכם שלא מחבבים מרציפן, אני חייבת לומר- אין כל קשר בין המרציפן התעשייתי, רווי החומרים המשמרים וחומצות המאכל, לזה הביתי. לראשון- טעם של פלסטיק, ולשני- טעם שונה לגמרי! אמנם כיום ניתן לקנות מרציפן איכותי וברמה גבוהה (לרב תוצרת חוץ), אבל נורא פשוט להכין בבית. לדעתי- קינוח מושלם לארוחת ליל הסדר, ובכלל לכל ארוחה כבדה. המרציפן מהווה גם חומר גלם להכנת עוגות ועוגיות שונות, וכן מהווה חומר- פיסול מושלם לקישוט עוגות יום הולדת.  לכן כדאי להכין ממנו קצת יותר, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר. לא כדאי לשמור מרציפן במקרר לתקופה ארוכה, שכן הוא נוטה להתייבש ולהתקשות.

מתכון זה מוקדש לכל אוהבי המרציפן.

ל-200 גרם מרציפן ביתי:

100 גרם שקדים לבנים, טחונים לאבקה

100 גרם אבקת סוכר

כפית מיץ לימון

2-3 כפות חלבון ביצה

מערבבים היטב את כל החומרים, למעט החלבון. מוסיפים את החלבון בהדרגה,רק עד להתאחדות החומרים. התערובת אמורה להיות נעימה למגע ולא דביקה מדי. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר, 4-5 ימים. הערה: כדי לקבל מרציפן פיסטוק הוסיפו כפית גדושה מחית פיסטוק לתערובת לפני הוספת החלבון. (מחית פיסטוק ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה)

לקבלת סלסלות תמרים ומרציפן (כמו בתמונה):  יוצרים מהמרציפן עיגולים קטנים (במשקל כ-5 גרם כל אחד). חותכים כל תמר (כדאי מסוג מג'הול) לחצי, ומשאירים אותו מחובר. מוציאים את הגלעין וממלאים במרציפן. מקשטים בחצי אגוז ומניחים בסלסלה.

פסח שמח לכולם!!