מתכון לסלט תפוחי אדמה קצת אחר: אין בו מיונז, אין בו ביצים, ולמעשה הסלט כולו מורכב מחומרים זמינים ובריאים, שיחד יוצרים סלט צבעוני ושמח, שמתקבל בברכה כתוספת לכל ארוחה חגיגית. אני אוהבת את הסלט הזה גם כארוחת ערב קלילה לימי חול..

מצרכים לכ-5 מנות:

6-7 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי כאלה עם קליפה אדומה

כ-20 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

10 עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות

כף וחצי צלפים מסוננים

חצי בצל סגול, פרוס לטבעות דקיקות

2 כפיות שטוחות גרגירי חרדל (התבלין היבש, לא המשחה)

צרור פטרוזליה או רוקט, קצוץ

מלח, פלפל, מעט משמן העגבניות

ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מצננים לחלוטין.

מקלפים וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ

מערבבים עם שאר המרכיבים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ושמן העגבניות, לפי הטעם.

חג אביב שמח!