אז אחרי כל החגים, האירוח ומהומות המנגל, התחשק משהו קל. שיהיה טעים, אבל גם בריא. ושלא יהיה כבד מדי, ולא הרבה עבודה. אבל שיהיה גם יפה ואלגנטי. ואם אפשר, שיהיה חמוץ. אבל גם קצת מתוק… אז יצאתי החוצה וליקטתי 3 מרכיבים. כן, שלושה מרכיבים בלבד. תרד, תותים, פקאן סיני. ליקוט נוסף בארונות המטבח וכבר יש רוטב וינגרט, וזהו.. לא צריך יותר כלום בחיים.

סלט תרד, תותים ורוטב וינגרט חרדלי במיוחד:

סלסלה תרד

סלסלה תותים (הם תכף נגמרים התותים האלה, אז רוצו מהר לקנות)

חופן נדיב פקאן סיני שבור

לרוטב:

2 כפיות חרדל דיז'ון גרגרים

חמש כפות חומץ בלסמי

כף גדושה דבש

שליש כוס שמן זית משובח

כאן ויתרתי על שום כתוש, אבל זה לא אופייני לי. לא יקרה יותר, מבטיחה 🙂

ההכנה:

מפרידים את עלי התרד מהגבעולים, שוטפים ומייבשים. מניחים בקערה. שוטפים היטב את התותים, חוצים ופורסים לפרוסות. מוסיפים לקערה עם התרד.

מכניסים לצנצנת עם מכסה מתאים את חומרי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים, מפזרים פקאן שבור ומגישים.

שיהיה שבוע נהדר!