מה יותר טוב מצהריי יום שישי תל אביבי (בבית עם מזגן), כשמלא חברים טובים באים עם בירות קרות? ועוד עם מלא דגים טריים מהשוק, ואם אפשר גם כמה פירות ים.. יאמי!

הכל התחיל ממתכון גאוני לפילה סלמון בתנור שהכינו שמואל ואורית כשחזרו מקנדה עם מייפל אמיתי. הסלמון יוצא כל כך מעולה שהחלטתי שאני חייבת לשתף את המתכון הזה בבלוג.. אה.. איך אני אתכם?

מתחילים בהכנת המרינדה, אבל לפני המתכון, כמה תמונות להעלאת המורל והמוטיבציה:

הדג המהמם רגע לפני כניסתו לתנור

הנה הוא,עם אורז מוקפץ בשום ושעועית ירוקה.

ובנתיים החברים המורעבים שלנו נישנשו מחבת פירות ים: פילה דניס, סקאלופ ושרימפס עם עגבניות שרי ויין לבן.

תוך שניות ספורות חוסלה המחבת


ואז הגיע הסלמון, הכוכב של הארוחה! הוא היה ממש, אבל ממש טעים!

מישהו עוד לא השתכנע? יאלה רוצו להכין!

סלמון בשום ומייפל: 

מצרכים לבערך קילו וחצי עד שני ק"ג פילה דג (7-8 סועדים רעבים ממש)

מרינדה:

שיניים כתושות מראש שום אחד

3 כפות גדושות חרדל דיז'ון גרגירים

6 כפות מייפל אמיתי

2 כפות עלי טימין טריים

רבע כוס שמן זית איכותי

חצי כפית מלח דק

חצי כפית מלח גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.

חותכים את פילה הדג לחתיכות במשקל של כ-150 גרם כל אחת.

שוטפים, מסננים ומערבבים בקערה גדולה עם המרינדה. מכניסים למקרר לחצי שעה- שעה, אפשר לשים מעל הדג צלחת כבדה כדי ללחוץ על הדג לספיגת הטעמים.

מחממים לתנור ל-190- 200 מעלות.

מסדרים את הדג בתבנית על גבי נייר אפייה,(הצד של העור כלפי מטה) ומכניסים לתנור החם לכ-20 דקות.

פשוט, לא?

ומה היה לקינוח אתם שואלים..?

פאי תפוחים עם לבבות, לכל מי שאני אוהבת!