אתמול הייתי במצב רוח נוסטלגי במיוחד. וגם.. קצת היה לי משעמם. אז החלטתי להכין מנה שכיכבה בכל מסעדת שף בתקופה שבה עוד עבדתי במסעדות שף (זה היה מה זה מזמן!), גלילות חציל ממולאות בשר! כן אני יודעת שזה ממש עתיק, אבל כמו שכבר אמרתי, רוחות נוסטלגיות מנשבות להן עם בוא הסתיו.. אז אם בא לכם להרשים חברים או לפנק את מי שאתם אוהבים, עם קצת השקעה יש לכם מנה חגיגית ומרשימה:

חומרים לכמות של כ-20 יחידות

רבע קילו בשר טחון

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

מעט שמן זית

4 חצילים

2 עגבניות תמר מגורדות על פומפייה

חופן צנוברים קלויים

חופן נדיב פטרוזלייה קצוצה

רבע כפית בהרט

רבע כפית כמון טחון

קמצוץ הל טחון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לטחינה הירוקה

2 שיני שום

חצי כוס טחינה גולמית

חצי צרור פטרוזליה שטוף

מיץ מלימון קטן

מי קרח לפי הצורך

ההכנה:

מתחילים בהכנת החצילים:

מחממים תנור ל190-200 מעלות

שמים חציל אחד בתבנית אפייה ואופים אותו שלם בגריל, הופכים מדי פעם עד שהוא מתרכך לגמרי. מוציאים אותו מהתנור ומרוקנים לתוך מסננת. מניחים בצד.

את שלושת החצילים הנותרים פורסים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

מורחים אותם בשמן זית משני הצדדים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ממליחים ומפלפלים ואופים משני הצדדים עד להזהבה.

מכינים את הטחינה: מכניסים את כל החומרים למעט מי הקרח למעבד מזון, טוחנים למרקם אחיד ומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.

מטגנים בסיר קטן את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את השום והבשר. מאדים תוך כדי פירור הבשר, עד שהבשר משחים. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, את הצנוברים, העגבניה ותוכן החציל הקלוי. מוסיפים 1-2 כפות מהטחינה המוכנה ומערבבים היטב.

ממלאים את החצילים: מניחים כף מהתערובת על החלק הרחב של כל פרוסת חציל ומגלגלים בעדינות.

מניחים מעט טחינה על צלחת ההגשה, מסדרים עליה את החצילים הממולאים ומגישים.

ניתן לחמם את גלילות החציל בתנור עד להגשה.