לפעמים, כל מה שצריך בחיים זה סנדוויץ'. פשוט סנדוויץ'.. חלה טרייה, חביתת- עין שופעת בצל מטוגן, סלט פלפלים ביתי וגבינה משובחת.

אז לכבוד הפסקת האש שאני מקווה שתימשך לנצח ולא תהיה בגדר "הפסקה" בלבד, ולכבוד החורף שכל כך חיכיתי לו והנה הוא בא, ולכבוד יום שבת אפיתי 2 חלות (אחת לי ואחת לאלכס), הכנתי סלט פלפלים, הנה המתכון, וסלט עגבניות וגבינת פטה (המתכון בהמשך), קניתי לנו סנט מור ואלכס הכין חביתת- עין הכי הכי טעימה. אם יש לכם מספיק סבלנות לקירמול איטי של הבצל -ההצלחה מובטחת!

לסלט עגבניות, גבינת פטה ובזיליקום

4-5 עגבניות אדומות ומוצקות (יש עכשיו עגבניות נהדרות באשכולות- מאוד מתאימות לסלט הזה)

2-3 פרוסות דקות של בצל סגול, מופרדות לטבעות

5-6 זיתי קלמטה או טסוס, מגולענים וקצוצים דק

כ-80 גרם גבינת פטה

5-6 עלי בזיליקום שטופים ומיובשים

זילוף שמן זית

ההכנה

שוטפים את עגבניות ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים בצפיפות בצלחת הגשה, בחפיפה (אחת קצת מעל השניה)

מסדרים את טבעות הבצל מעל, ואת הזיתים הקצוצים.

מפוררים את הגבינה ומפזרים מעל העגבניות.

קוצצים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל הכל.

מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

חביתת עין ל-2 סועדים

חצי בצל פרוס לחצאי טבעות

20-30 גרם חמאה

כפית שמן זית

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

מחממים אמחבת עם ציפוי טפלון את השמן והחמאה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל ומערבבים עם כף עץ, מעל להבה נמוכה- בינונית, 10-15 דקות, עד שהבצל מתקרמל. ממשיכים לערבב כל הזמן ושומרים שהבצל לא ישרף. מוסיפים את הביצים וסוגרים את המחבת עם מכסה. ממשיכים בטיגון עד שהחלבון מלבין אך הצהוב נשאר נוזלי.. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

להרכבת הסנדוויץ':

חלה טרייה (קנויה או תוצרת בית)

סלט פלפלים קלויים

סלט עגבניות טריות (או סתם פרוסות עגבניה, גם טוב)

גבינת סנט מור פרוסה לעיגולים

חביתת עין

נו.. עורמים מהכל על פרוסת חלה וזוללים..