האמת היא שהפוסט הזה תוכנן להיכתב הרבה לפני פסח. כחלק מההכנות המאסיביות שלי לחג, היה בין היתר יום צילומים של התפריטים לפסח אצל זהר.

חלק גדול מהצילומים נמצאים כבר באתר שלי, ומכל מה שצילמנו בחרתי לשתף אתכם במתכון שלי לפילה דניס- פשוט כי זה מתכון מנצח שמתאים הן לארוחות חגיגיות והן לארוחות קלות בבית. כל מה שצריך זה דניס טרי ואיכותי- ואתם מסודרים:

פילה דניס ביין לבן, פלפלים, עגבניות שרי וזיתים:

מצרכים (2-3 סועדים)

2 דגי דניס מפולטים עם העור (סה"כ 4 פילטים)

כחצי כוס יין לבן יבש

מעט שמן זית

מלח ,פלפל שחור גרוס, כמון

כפית רסק עגבניות

כ-4 שיני שום פרוסות

מעט עלי טימין טרי

כ-10 עגבניות שרי חצויות

פלפל אדום ופלפל צהוב חתוכים לרצועות

חופן זיתי קלמטה מגולענים קצוצים

חופן פטרוזליה קצוצה

ההכנה

שוטפים את הדג ומייבשים היטב בנייר סופג.

מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, הפלפלים העגבניות והטימין. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ווכרבע כפית כמון טחון.  מוסיפים את הזייתים ומאדים יחד כדקה ומוסיפים את היין.

מכסים חלקית ומבשלים על להבה נמוכה כחמש דקות. מוסיפים את רסק העגבניות. טועמים. אם יש צורך מוסיפים חצי כפית סוכר

בנתיים מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה. כשהשמן חם מניחים את הדג עם העור כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים, הופכים את הדג בזהירות לאחר כמה שניות. אחרי שצורבים את הדג מ-2 הצדדים מעבירים אותו בזהירות למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד מספר שניות. בודקים אם הדג מוכן במרכזו- אם כן מכבים מיד את האש. מעטרים בפטרוזלייה קצוצה ומגישים.

ומה עוד צילמנו באותו יום אביבי? הרבה מאוד, הנה חלק קטן ממה שכיכב בכלים היפים של זהר:

מרק פטריות עם שבבי פרמז'ן

סלט כרובית צלויה, תרד טרי ועגבניות שרי- מתכון של "אוטולונגי" המהמם

והכי חשובים: הקינוחים..

מקפא תותים

עוגת שוקולד הכי מושחתת שיש..

נשארו רק יומיים לפסח.. עבר כל כך מהר!

אז תהנו ממה שנשאר.. אולי תכינו פילה דניס הערב..?

שיהיה חג שמח!

דנה