מי לא מכיר את הבדיחה על השפן שנכנס למסעדה ומבקש עוגת גזר…?

החצוף מגיע למסעדה כל יום ומשגע את המלצרים, שואל אם יש עוגת גזר, ומשסוף סוף טרחו והכינו לו עוגת גזר הוא אומר שזה "איכס..!"

איך אפשר להגיד איכס על עוגת גזר?? 

כמו לכל עוגה אחרת, גם לעוגת גזר יש אלף מתכונים וגרסאות, אני ניסיתי לא מעט מהם עד שהגעתי למתכון הזה. רובו לקוח ממתכון מעולה של רוני ונציה עם לא מעט שינויים שלי,בעיקר הורדתי בכמות הסוכר והקוקוס, כמו כן שידכתי לעוגה ציפוי גבינת שמנת שאמנם לא ממש עונה על ההגדרה "בריא" אבל משדרג את העוגה פלאים.

עוגת גזר בציפוי גבינת שמנת

לתבנית עגולה בקוטר 26-28

3 ביצים

כוס סוכר חום כהה

כוס שמן קנולה

2 כוסות קמח

חצי כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפיה

קורט מלח

כפית קינמון

4 גזרים מגוררים

כוס אגוזי מלך קצוצים

כוס צימוקים

כ-80 גרם קוקוס טחון (קצת פחות מכוס)

לציפוי

גביע גבינת שמנת בטעם טבעי

75 גרם חמאה רכה מאוד

60 גרם אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

ההכנה:

מחממים את התנור ל180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן בזילוף איטי.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה וקינמון. מוסיפים למיקסר תוך כדי עירבול רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר. מוסיפים פנימה בעירבול ידני עם כף עץ את הגזר, האגוזים, הצימוקים והקוקוס. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

כשהעוגה קרה מכינים את הציפוי:

מערבלים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הגבינה, אבקת הסוכר והוניל. מערבלים היטב עד שהתערובת חלקה. מצפים את העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות.

שיהיה חג שמח!

הבטחתי הפתעה בסוף הפוסט..? מתנה כיפית במיוחד לחג שבועות! חפשו אותי באתר המקסים "מיכאלה מעבירה הלאה"!

חג שבועות שמח!

באהבה, דנה