להכין פסטה טרייה תוצרת בית. זו לא משימה קשה כל כך. פשוט צריך הרבה סבלנות. ותאמינו לי.. זה משתלם! הטעם כלכך שונה מכל פסטה אחרת שתיקנו, אפילו אם היא טובה ביותר!
זה לא קשה או מסובך, פשוט לוקח קצת זמן ומלכלך את הבית בטירוף! אבל.. אם יש לכם מיקסר, מכונת פסטה וכמה חברים טובים שיבדרו אתכם ויעשו לכם שמח תוך כדי רידוד- אתם מסודרים.
כמובן שגם אלכוהול טוב עוזר וכמה דובדבנים..
אז הנה המתכונים..
לבצק פסטה
מכונה לרידוד פסטה
חצי קילו קמח לבן
5 ביצים ועוד חלמון
מעט מלח
במיקסר עם וו לישה לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה- שעה.
*ניתן גם ללוש את הבצק ביד, למי שאין מיקסר. 6-8 דקות של לישה נמרצת עד לקבלת בצק גמיש.
למילוי רביולי 4 גבינות
250 גרם ריקוטה מגורדת גס על פומפייה
30 גרם גבינה כחולה
40 גרם גאודה (אני שמתי גאודה עם כמהין מדהימה ממעדנית "יום טוב" המהממת בשוק לוינסקי- אם עוד לא הייתם שם אז רוצו מהר)
50 גרם מוצרלה מגורדת לפיצה
ואם בא לכם גבינה חמישית- לכו על חופן פרמז'ן
עלי בזיליקום שטופים, מיובשים וקצוצים יפה, כמו שיעקב כאן בתמונה.
מערבבים יחד את כל החומרים. טועמים, אם יש צורך מוסיפים מעט מלח. מניחים במקרר.
לרוטב רוזה
3-4 שיני שום פרוסות
6-7 עגבניות אדומות, בשלות
כף רסק עגבניות
150 מ"ל שמנת מתוקה
מעט בזיליקום קצוץ
מכינים את הרוטב לפי הוראות ההכנה שכאן. מפנים שולחן גדול ומתקינים עליו את מכונת הפסטה. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 פרוסות ומקמחים כל פרוסה מ-2 הצדדים. מעבירים כל פרוסה את כל השלבים מ-1 עד 8, פעמיים בכל שלב.
לא מותחים את הבצק! נותנים לו לעבור בשלווה לכל האורך…
חותכים את הרצועה לחצי, לרוחב. בשלב זה מתקבלות 2 רצועות בצק חופפות. על רצועה אחת מניחים עיגולים קטנים מהמילוי ומכסים ברצועה השניה. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן מסביב ומהדקים כל רביולי היטב, להוצאת האוויר וחיזוק השוליים זה לזה. שומרים את הרביולי המוכן על מצע מקומח, ממשיכים עד שנגמר המילוי. מיתר הבצק ניתן להכין ספגטי 🙂
מרתיחים מים בסיר בישול גדול. מוסיפים כף מלח. מחממים את הרוטב. כשהמים רותחים מכניסים את הרביולי בזהירות. כשהם צפים מוציאים בזריזות עם כף מחוררת ומכניסים לרוטב. ענין של דקה בערך. מוציאים לצלחת הגשה, מפנקים בפרמז'ן.. אל תגידו שזה לא היה שווה את הבלגן!
*אבל הכי טעים זה פשוט למרוח חמאה על הרביולי המוכנים ולפזר פרמז'ן טוב מעל. זה טעים ברמות!
מה עשיתי עם הדובדבנים והברנדי אתם בודאי שואלים? טרמיסו בכוסות אישיות לקינוח..כי החיים קשים לפעמים 🙂
זו הפעם השניה שאני אכין את הפסטה שלך עם הרוטב, תשאלי את דני בהזדמנות איך היה לו…אלופת עולם!
את אלופה בעצמך שהכנת אותה! השקעת באח שלך.. כל הכבוד! כיף לי שאהבתם את המתכון!
הי דנה, כיף של פוסט!
לא יכולתי לשלא לחשוב למה אני לא שם אוכלת פסטה עם החברה'?? (:
תודה על המתכון, ינוסה, מתי שאעיז לשלוף את המכונה מהבוידעם.
מקסים
תודה אפרת! בפעם הבאה נקרא גם לך! תבואי מירושליים?