שבת בצהריים, מה מתאים יותר מאיזו מנה של פסטה שתנעים את זמנינו במרפסת הקרירה?
מלקטים כמה מצרכים, מקפיצים על הווק.. ויש ארוחת צהריים שמתאימה בדיוק ל-4 אנשים, תוסיפו לזה איזו בירה קרירה ואתם מסודרים 🙂
פסטה עם בייקון, פטריות מיובשות ותרד:
מצרכים ל-4 מנות:
200 גרם בייקון קצוץ
40 גרם פטריות מיובשות (אני השתמשתי בפורצ'יני ושיטאקי)
6-7 עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
חצי כוס יין לבן יבש
חצי מיכל שמנת מתוקה
מלוא חופניים תרד טרי ושטוף, שזה חצי חבילה
500 גרם פסטה קצרה (אני השתמשתי בפנה של "ברילה")
להגשה: מעט גבינת פרמז'ן איכותית
אופן ההכנה
משרים את הפטריות בכוס מים רותחים כ-20 דקות. מסננים אותן, שומרים את המים, וקוצצים.
מחממים ווק ומקפיצים בזהירות את הבייקון מספר דקות, עד להשחמה, תוך עירבוב מתמיד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג כדי להיפטר מעודפי שומן, מנקים את הווק ומחממים בו כף משמן העגבניות המיובשות.
מוסיפים את העגבניות והפטריות ומקפיצים יחד. מוסיפים את הבייקון, היין, וחצי מכמות מהמים של הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את השמנת. מצמצמים את הרוטב כ-5 דקות, מוסיפים את עלי התרד השטופים ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות. מסירים את הרוטב מהאש ומבשלים את הפסטה לדרגת אל- דנטה. מסננים את הפסטה, מחממים את הרוטב בווק, מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מגישים עם פרמז'ן מגורר כמובן!
בתיאבון וחג סוכות שמח!
המתכון נשמע מעורר תאבון. יש סיכוי להפוך אותו לכשר (כלומר מה יכול להחליף את הבייקון?!)
הי אילת,
ניתן להחליף את הבייקון בחזה אווז מעושן.
בתאבון 🙂
דנה
אפשר להריח עד לכאן כמה זה טעים! 🙂
תודה אפרתוש 🙂
אכן היה טעים..