בלוג הבישול

מתכונים, טיפים וסיפורים מהמטבח

ספישל יום העצמאות-עוגיות טחינה
18 אפריל 2012
ספישל יום העצמאות-עוגיות טחינה

אני חושבת שזה כבר לא נכון, האימרה הזאת “אין דבר כזה אוכל ישראלי”.

גם אם “אוכל ישראלי” תמיד לקוח מאיזה שהוא מקום ויש לו מקורות אחרים אי שם, עדיין יש לנו ארוחת בוקר ישראלית טיפוסית: סלט מירקות טריים, חביתה וגבינות מקומיות (ראיתם את ה”קוטג'” המיתולוגי או “גבינה צהובה” במקום אחר חוץ מישראל??)

התרד שאחרי הסערה
18 אפריל 2012
התרד שאחרי הסערה

אז אחרי כל החגים, האירוח ומהומות המנגל, התחשק משהו קל. שיהיה טעים, אבל גם בריא. ושלא יהיה כבד מדי, ולא הרבה עבודה. אבל שיהיה גם יפה ואלגנטי. ואם אפשר, שיהיה חמוץ. אבל גם קצת מתוק…

סלט עשבי תיבול מרענן
18 אפריל 2012
סלט עשבי תיבול מרענן

סלט שמתאים כתוספת קלה לארוחה, ישמח כל שולחן אירוח (יום העצמאות בפתח!), ומהווה תירוץ מושלם ללכת לשוק ולהנות מכל הירוקים שבעולם.

חזה עוף ביין לבן, דבש וחומץ בלסמי
10 אפריל 2012
חזה עוף ביין לבן, דבש וחומץ בלסמי

מתכון מעולה לפרגית/ חזה עוף צלוי על מחבת. אנחנו מכינים את המנה הזאת כמעט כל סוף שבוע אצלינו בבית, ונהנים לחסל אותה בתיאבון רב עם תוספת של אורז שמקבל בשמחה את הרוטב המתקתק והעשיר של המנה הזאת. קלי קלות ויש לכם ארוחה נהדרת בדקות:

מרציפן תוצרת בית
1 אפריל 2012
מרציפן תוצרת בית

מרציפן. אחד המתוקים שתמיד מעורר תגובות קיצוניות. יש שאוהבים אותו מאוד (ואני בינהם!) ויש ששונאים. לאלה מכם שלא מחבבים מרציפן, אני חייבת לומר- אין כל קשר בין המרציפן התעשייתי, רווי החומרים המשמרים וחומצות המאכל, לזה הביתי. לראשון- טעם של פלסטיק, ולשני- טעם שונה לגמרי!

סלט תפוחי אדמה חגיגי וקליל
1 אפריל 2012
סלט תפוחי אדמה חגיגי וקליל

מתכון לסלט תפוחי אדמה קצת אחר: אין בו מיונז, אין בו ביצים, ולמעשה הסלט כולו מורכב מחומרים זמינים ובריאים, שיחד יוצרים סלט צבעוני ושמח, שמתקבל בברכה כתוספת לכל ארוחה חגיגית. אני אוהבת את הסלט הזה גם כארוחת ערב קלילה לימי חול..

סלט פלפלים קלויים, עגבניות שרי וגבינת תום
17 מרץ 2012
סלט פלפלים קלויים, עגבניות שרי וגבינת תום

בשבת אחר הצהריים, בדרך חזרה מהעדלאידע בשדה בוקר, עצרנו בחוות קורנומל. עיזים, שקט, גבינות ומדבר. איזה עולם אחר. טוב ברור שהתיישבנו במסעדה, בשולחן פינתי קטן עם הנוף הקסום בעולם, ואה.. טוב..  אם אנחנו כבר פה אז נאכל משהו. אותי לא באמת צריך לשכנע לאכול (גבינות ובכלל).

עוף במלפפונים
6 מרץ 2012
עוף במלפפונים

על האוכל הסיצ’אוני אפשר להגיד הרבה דברים. מגוון, מעניין, מוזר, מרתק, יפה, וגם טעים (תלוי את מי שואלים, כמובן). ההיצע הקולנרי בחבל ארץ זה של סין כמעט בלתי נדלה, נראה לי שגם אחרי חודש של טיול שם לא מספיקים לטעום הכל.. אמנם הייתי שם רק כשבוע, אבל הספקתי לטעום די הרבה.

קארי עוף וירקות בחלב קוקוס
29 פברואר 2012
קארי עוף וירקות בחלב קוקוס

מנה קלה מאוד להכנה ומפתיעה בטעמיה.

מה שאני אוהבת במתכון הזה שאפשר לשחק עם הירקות- ממש לא חייבים להיצמד לירקות האלה, תזרמו עם מה שיש לכם בבית. אפילו ירקות קפואים משקית של סנפרוסט ילכו נהדר (ברוקולי, אפונה וכו’). פעם ניסיתי לשלב עגבניות מרוסקות מקופסא- גם יצא מעולה. את המתכון הזה למדתי מקארין – זה המקום לומר לה תודה!

כרעי עוף בשזיפים מיובשים
22 פברואר 2012
כרעי עוף בשזיפים מיובשים

בזמן שירותי הצבאי  הייתי חיילת די משועממת ואחת הנחמות היחידות והמעניינות הייתה לבוא הבייתה לסופשבוע ולבלות את הזמן במטבח של אמא. אהבתי לבשל ולאפות לקראת שבת, כבר במהלך השבוע הייתי חושבת מה אכין ביום שישי,  ולפני היציאה הביתה הייתי מתקשרת ומבקשת מאמא לקנות את המצרכים..