רושפלד- ספר הדגים

גם לכם לפעמים קורה שאתם מקבלים ספר מתכונים חדש וממש לא יודעים מאיפה להתחיל? כך קרה לי עם הספר המרהיב של יונתן רושפלד- "דגים". טוב הספר לא ממש חדש, אבל אצלי בבית הוא חדש.(אלכס קנה לי). בתור אחת שפשוט מתה על דגים, דיפדפתי בספר במשך לא פחות משבועיים (כן, כל יום), מפנטזת לי מה אכין מהספר: קבב פלמידה בפיתה.. שד ים בשומר ולימון.. (מה זה שד ים?? ) איילת ים מפולפלת.. (רק אני לא מכירה?? ), ואיך נשמע לכם: "דניס בחמאת אגוזי לוז"..בטח ממש טעים, לא? מרק דגים איטלקי עם שעועית לבנה וקרוטונים.. ואוו! המשך…

ערב מרקים

ערב מרקים אצלנו בבית. הזמנו "כמה אנשים" כדי לפתוח בחגיגות ה34 של אלכס.. חשבנו וחשבנו.. איזה קונספט יהיה מגניב לאירוח בשבוע הכמעט אחרון של דצמבר.. מה יותר מתאים מכמה סירי מרק מהבילים כדי לשמח את החבורה העליזה..? המשך…

סנדוויץ' מהחלומות

לפעמים, כל מה שצריך בחיים זה סנדוויץ'. פשוט סנדוויץ'.. חלה טרייה, חביתת- עין שופעת בצל מטוגן, סלט פלפלים ביתי וגבינה משובחת. המשך…

גלילות חציל ממולאות בבשר ובצנוברים- רטרו מטורף במטבח!

אתמול הייתי במצב רוח נוסטלגי במיוחד. וגם.. קצת היה לי משעמם. אז החלטתי להכין מנה שכיכבה בכל מסעדת שף בתקופה שבה עוד עבדתי במסעדות שף (זה היה מה זה מזמן!), גלילות חציל ממולאות בשר! כן אני יודעת שזה ממש עתיק, אבל כמו שכבר אמרתי, רוחות נוסטלגיות מנשבות להן עם בוא הסתיו.. אז אם בא לכם להרשים חברים או לפנק את מי שאתם אוהבים, עם קצת השקעה יש לכם מנה חגיגית ומרשימה: המשך…

פסטה של יום שבת

שבת בצהריים, מה מתאים יותר מאיזו מנה של פסטה שתנעים את זמנינו במרפסת הקרירה?

מלקטים כמה מצרכים, מקפיצים על הווק.. ויש ארוחת צהריים שמתאימה בדיוק ל-4 אנשים, תוסיפו לזה איזו בירה קרירה ואתם מסודרים 🙂 המשך…

סלמון בשום ומייפל

מה יותר טוב מצהריי יום שישי תל אביבי (בבית עם מזגן), כשמלא חברים טובים באים עם בירות קרות? ועוד עם מלא דגים טריים מהשוק, ואם אפשר גם כמה פירות ים.. יאמי! המשך…

לשם ובחזרה או חזה עוף בלימון בכמה דקות

מהר נגמר החופש, נגמר הטיול, זהו נחיתה בארץ, אוף.. מה אתם מוחאים כפיים?

לפני יומיים עוד שאפנו אויר צלול וקריר, הרחנו ריח של פטריות ביער. עכשיו אני נשרפת בשמש של אמצע אוגוסט. צריך להכין משהו טעים- ומהר. שיהיה צבעוני, שמח וזוהר. אבל מה כבר אפשר לאכול בחום הזה..? המשך…

על תבשיל עוף וקורס צילום מזון

יש הרבה דברים שאני אוהבת לבשל, אבל אין לי תמונה שלהם  באתר. יש לכך כל מיני סיבות. דבר ראשון- לא תמיד יש לי זמן לצלם. בישול לחוד וצילום לחוד. קשה מאוד להספיק את שניהם, משום שצילום מנה, דורש ממני את כל תשומת הלב ואת כל ההשקעה. המשך…

פסטה בבית

להכין פסטה טרייה תוצרת בית. זו לא משימה קשה כל כך. פשוט צריך הרבה סבלנות. ותאמינו לי.. זה משתלם! הטעם כלכך שונה מכל פסטה אחרת שתיקנו, אפילו אם היא טובה ביותר!

זה לא קשה או מסובך, פשוט לוקח קצת זמן ומלכלך את הבית בטירוף! אבל.. אם יש לכם מיקסר, מכונת פסטה וכמה חברים טובים שיבדרו אתכם ויעשו לכם שמח תוך כדי רידוד- אתם מסודרים. המשך…

עוגת תפוחים בחושה

מתכון לעוגה שרץ אצלי במשפחה כבר כמה שנים טובות, הודות לאיתן, שחוץ מלעשות המון דברים גם אופה עוגות. את המתכון הוא המציא בעצמו: גירד כמה תפוחים, עירבב סוכר וקמח, טיפטף מלמעלה ריבה טובה- והופ! כמו קסם! נולדה לה עוגה- אגדה, שכל אחד יכול לעשות, מבשלן חובבן ועד סטודנט תפרן. חומרים זמינים, זולים, קלי קלות, בריאה יחסית, עובדת גם עם טוסטר אובן ישן. מנסיון. אז הנה המתכון, באדיבות "איתן -הגיס המוכשר" כמובן: המשך…