נראה ששבוע גשום מחכה לנו, אז לפני שהחורף בורח.. מתכון מפנק למרק עדשים חורפי ומחמם! מומלץ להכין את המרק יום לפני ההגשה, שכן טעמו מתחזק אחרי יום במקרר.

חומרים:

מעט שמן זית

חצי קילו בשר בקר חתוך לגולש (כדאי כתף או צוואר)

400 גרם עדשים ירוקות, מושרות למספר שעות במים קרים ומסוננות

בצל גדול חתוך לקוביות

3-4 שיני שום קצוצות

3-4 גזרים מקולפים וקצוצים

תפוח אדמה גדול

פלפל גרוס, פלפל טחון, מלח, פפריקה מתוקה, כמון טחון

ההכנה

מוציאים את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.

בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבשר. מפלפלים היטב בפלפל גרוס ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב עם הבשר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים וכשעה על אש נמוכה תוך בעבוע עדין מאוד של הנוזלים בסיר. כעבור שעה מוסיפים את העדשים המסוננות עם כפית וחצי מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, כפית גדושה פפריקה מתוקה וכפית כמון טחון. מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים כך שיגיעו לשלושת רבעי גובה הסיר. מבשלים על להבה נמוכה, מכוסה כשעה. מקלפים תפוח אדמה, חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עד שתפוח האדמה מתרכך. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומכבים את האש.