בלוג הבישול

מתכונים, טיפים וסיפורים מהמטבח

דרישת שלום מברלין
19 יולי 2014
דרישת שלום מברלין

סתם. לא באמת. אני בארץ. אבל נכון שכל אחד מאיתנו רוצה להיות עכשיו בכל מקום אחר בעולם, רק לא פה?

סוף עונת התותים
2 מאי 2014
סוף עונת התותים

בפורים של כיתה א’ התחפשתי לתות. זו היתה תחפושת אדירה, שנתפרה במיוחד בשבילי (!!!) והייתי הכי מאושרת מכל פורים אחר בחיים, אפילו שכולם חשבו שהתחפשתי לעגבניה.

קציצות עדשים ופטריות
29 מרץ 2014
קציצות עדשים ופטריות

כנראה שנגמר החורף. כן, גם לי קשה להשלים עם זה. הוא נגמר בערך כשהוא התחיל, אבל עכשיו, כשעברנו לשעון קיץ, שזה בערך הדבר הטוב היחיד בקיץ, אפשר להגיד שהתחיל הקיץ.

אז לכבוד הקיץ (עכשיו אני מנסה לאמץ איזו נימה שמחה לכל העניין), החלטתי לשתף במתכון לקציצות עדשים שחורות ופטריות. קציצות אפויות, שהולכות נהדר כארוחת ערב קלילה לצד ירקות חתוכים וטחינה, או כנשנוש בריא לפיקניק בחוץ.

בונוס נוסף: הקציצות נטולות גלוטן ולכן גם כשרות לפסח 🙂

דים סאם וחברים
24 ינואר 2014
דים סאם וחברים

בשבת שטופת שמש אחת, יצאנו ליום- בישולים בערוגות.

הרעיון היה להכין ביחד דים- סאם, לאכול אותם, ואז להכין לחמניות באן מאודות, לאכול אותן, ואז להכין מרק טום- יאם ולאכול גם אותו 🙂

פאי פרג מושלם- כי התגעגעתי..
3 דצמבר 2013
פאי פרג מושלם- כי התגעגעתי..

שלושה חודשים מרתקים של “חופשת לידה” לא ממש איפשרו לי להענות לאתגרים קולינריים במטבח.

אחד הדברים שהכי התגעגעתי אליהם בתקופה האחרונה, כששתי הידיים שלי תפוסות רוב שעות היממה (כי מה לעשות, הכי נח לישון על אמא), הוא אפייה..

שני מתכונים מתוקים לשנה החדשה
1 ספטמבר 2013
שני מתכונים מתוקים לשנה החדשה

ראש השנה מתקרב, ממש כבר כאן, ומרגישים את ההכנות באוויר. לכבוד החג אני רוצה לשתף אתכם בשני מתכונים נהדרים שמתאימים לארוחה החגיגית שתפתח את השנה החדשה..

את הראשון אפשר להכין מראש, ואפילו לארוז כמתנות קטנות לאורחים.

את השני יש להכין סמוך להגשה- אבל הוא כל כך פשוט ומעט המאמץ שווה את ההשקעה.

שבת- פיצה
16 יולי 2013
שבת- פיצה

סוף- סוף מצאתי מתכון מושלם לפיצה! ניסיתי המון מתכונים, עם אבן שאמוט ובלי, עם אפיה חלקית של הבצק, אפיית הפיצה בשלומתה.. התוצאות היו נחמדות אבל לא מושלמות.. ועכשיו אני הולכת לשתף אתכם במתכון וגם, על הדרך, בהצצה למטבח בבית החדש והחמוד שלנו…

מתכון לעוגת גזר והפתעה טעימה בסוף הפוסט..
7 מאי 2013
מתכון לעוגת גזר והפתעה טעימה בסוף הפוסט..

מי לא מכיר את הבדיחה על השפן שנכנס למסעדה ומבקש עוגת גזר…?

החצוף מגיע למסעדה כל יום ומשגע את המלצרים, שואל אם יש עוגת גזר, ומשסוף סוף טרחו והכינו לו עוגת גזר הוא אומר שזה “איכס..!”

איך אפשר להגיד איכס על עוגת גזר?? 

פוסט שכולו סוכר…
9 פברואר 2013
פוסט שכולו סוכר…

נכון שגם אתם התחלתם לשבור את הראש מה תכינו לפורים? איזה מתוקים הולכים לככב במשלוחי המנות המפנקים שתשלחו לכל אהובכם? מה, רק אני לא הצלחתי להרדם בלילות האחרונים במחשבות על מילויים שונים של אוזני המן? רק אצלי במקרר יש מאגרי חמאה כאילו מחר יש מלחמה? טוב, אז כנראה שאני השפויה היחידה כאן..

רושפלד- ספר הדגים
30 ינואר 2013
רושפלד- ספר הדגים

גם לכם לפעמים קורה שאתם מקבלים ספר מתכונים חדש וממש לא יודעים מאיפה להתחיל? כך קרה לי עם הספר המרהיב של יונתן רושפלד- “דגים”. טוב הספר לא ממש חדש, אבל אצלי בבית הוא חדש.(אלכס קנה לי). בתור אחת שפשוט מתה על דגים, דיפדפתי בספר במשך לא פחות משבועיים (כן, כל יום), מפנטזת לי מה אכין מהספר: קבב פלמידה בפיתה.. שד ים בשומר ולימון.. (מה זה שד ים?? ) איילת ים מפולפלת.. (רק אני לא מכירה?? ), ואיך נשמע לכם: “דניס בחמאת אגוזי לוז”..בטח ממש טעים, לא? מרק דגים איטלקי עם שעועית לבנה וקרוטונים.. ואוו!

ערב מרקים
23 דצמבר 2012
ערב מרקים

ערב מרקים אצלנו בבית. הזמנו “כמה אנשים” כדי לפתוח בחגיגות ה34 של אלכס.. חשבנו וחשבנו.. איזה קונספט יהיה מגניב לאירוח בשבוע הכמעט אחרון של דצמבר.. מה יותר מתאים מכמה סירי מרק מהבילים כדי לשמח את החבורה העליזה..?