
דרישת שלום מברלין
סתם. לא באמת. אני בארץ. אבל נכון שכל אחד מאיתנו רוצה להיות עכשיו בכל מקום אחר בעולם, רק לא פה?
מתכונים, טיפים וסיפורים מהמטבח
סתם. לא באמת. אני בארץ. אבל נכון שכל אחד מאיתנו רוצה להיות עכשיו בכל מקום אחר בעולם, רק לא פה?
בפורים של כיתה א’ התחפשתי לתות. זו היתה תחפושת אדירה, שנתפרה במיוחד בשבילי (!!!) והייתי הכי מאושרת מכל פורים אחר בחיים, אפילו שכולם חשבו שהתחפשתי לעגבניה.
כנראה שנגמר החורף. כן, גם לי קשה להשלים עם זה. הוא נגמר בערך כשהוא התחיל, אבל עכשיו, כשעברנו לשעון קיץ, שזה בערך הדבר הטוב היחיד בקיץ, אפשר להגיד שהתחיל הקיץ.
אז לכבוד הקיץ (עכשיו אני מנסה לאמץ איזו נימה שמחה לכל העניין), החלטתי לשתף במתכון לקציצות עדשים שחורות ופטריות. קציצות אפויות, שהולכות נהדר כארוחת ערב קלילה לצד ירקות חתוכים וטחינה, או כנשנוש בריא לפיקניק בחוץ.
בונוס נוסף: הקציצות נטולות גלוטן ולכן גם כשרות לפסח 🙂
בשבת שטופת שמש אחת, יצאנו ליום- בישולים בערוגות.
הרעיון היה להכין ביחד דים- סאם, לאכול אותם, ואז להכין לחמניות באן מאודות, לאכול אותן, ואז להכין מרק טום- יאם ולאכול גם אותו 🙂
שלושה חודשים מרתקים של “חופשת לידה” לא ממש איפשרו לי להענות לאתגרים קולינריים במטבח.
אחד הדברים שהכי התגעגעתי אליהם בתקופה האחרונה, כששתי הידיים שלי תפוסות רוב שעות היממה (כי מה לעשות, הכי נח לישון על אמא), הוא אפייה..
ראש השנה מתקרב, ממש כבר כאן, ומרגישים את ההכנות באוויר. לכבוד החג אני רוצה לשתף אתכם בשני מתכונים נהדרים שמתאימים לארוחה החגיגית שתפתח את השנה החדשה..
את הראשון אפשר להכין מראש, ואפילו לארוז כמתנות קטנות לאורחים.
את השני יש להכין סמוך להגשה- אבל הוא כל כך פשוט ומעט המאמץ שווה את ההשקעה.
מי לא מכיר את הבדיחה על השפן שנכנס למסעדה ומבקש עוגת גזר…?
החצוף מגיע למסעדה כל יום ומשגע את המלצרים, שואל אם יש עוגת גזר, ומשסוף סוף טרחו והכינו לו עוגת גזר הוא אומר שזה “איכס..!”
איך אפשר להגיד איכס על עוגת גזר??
האמת היא שהפוסט הזה תוכנן להיכתב הרבה לפני פסח. כחלק מההכנות המאסיביות שלי לחג, היה בין היתר יום צילומים של התפריטים לפסח אצל זהר.
נכון שגם אתם התחלתם לשבור את הראש מה תכינו לפורים? איזה מתוקים הולכים לככב במשלוחי המנות המפנקים שתשלחו לכל אהובכם? מה, רק אני לא הצלחתי להרדם בלילות האחרונים במחשבות על מילויים שונים של אוזני המן? רק אצלי במקרר יש מאגרי חמאה כאילו מחר יש מלחמה? טוב, אז כנראה שאני השפויה היחידה כאן..
גם לכם לפעמים קורה שאתם מקבלים ספר מתכונים חדש וממש לא יודעים מאיפה להתחיל? כך קרה לי עם הספר המרהיב של יונתן רושפלד- “דגים”. טוב הספר לא ממש חדש, אבל אצלי בבית הוא חדש.(אלכס קנה לי). בתור אחת שפשוט מתה על דגים, דיפדפתי בספר במשך לא פחות משבועיים (כן, כל יום), מפנטזת לי מה אכין מהספר: קבב פלמידה בפיתה.. שד ים בשומר ולימון.. (מה זה שד ים?? ) איילת ים מפולפלת.. (רק אני לא מכירה?? ), ואיך נשמע לכם: “דניס בחמאת אגוזי לוז”..בטח ממש טעים, לא? מרק דגים איטלקי עם שעועית לבנה וקרוטונים.. ואוו!