ראש השנה מתקרב, ממש כבר כאן, ומרגישים את ההכנות באוויר. לכבוד החג אני רוצה לשתף אתכם בשני מתכונים נהדרים שמתאימים לארוחה החגיגית שתפתח את השנה החדשה..

את הראשון אפשר להכין מראש, ואפילו לארוז כמתנות קטנות לאורחים.

את השני יש להכין סמוך להגשה- אבל הוא כל כך פשוט ומעט המאמץ שווה את ההשקעה. 

מאפינס תפוחים וקינמון

מתכון פשוט וקל להכנה, והוא אפילו "פרווה!" כך שאם אתם או האורחים שלכם שומרי- כשרות, יש לכם כאן מתכון נפלא לקינוח הארוחה הבשרית .. אפשר לאפות בתבניות מאפינס מקושטות ולתת כמתנות לאורחים!

מצרכים ל8-12 יחידות

3 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

חצי כפית קינמון

2 כפות סוכר חום כהה

 3 ביצים

כוס סוכר (לבן/ חום או עירבוב של שניהם)

כוס שמן

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתיה

 מעט ריבת פטל

מעט אגוזים/ שקדים לקישוט

ההכנה

מחממים את התנור ל180 מעלות

מערבבים את קוביות התפוחים עם הקינמון והסוכר החום בקערה.

מערבבים קמח, אבקת אפיה וסודה בנפרד.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים את השמן בהדרגה. מוסיפים את תערובת הקמח תוך כדי עירבול רק עד שהוא נבלע בתערובת. מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את התפוחים (עם הנוזלים שלהם), לתוך התערובת. יוצקים לתבניות המאפינס המקושטות, או לתבנית שקעים מרופדת בעטרות- נייר. מקשטים כל מאפין בכפית ריבה ומעט אגוזים/ שקדים. אופים כ-20 דקות. בודקים בעזרת קיסם אם המאפינס מוכנים.

אם רוצים לארוז כמתנה– מצננים לעלוטין. עוטפים כל מאפין בנפרד בשקית- צלופן וקושרים בסרט צבעוני. אפשר לצרף איגרת ברכה!

טארט טאטן אישי

את המתכון הזה נהגתי להכין המון, כמעט בכל ארוחת חג. בזכות פשטות ההכנה וההתלהבות שזכה הקינוח הזה בקרב הסועדים הוא כיכב אצלינו כמעט בכל שנה. עם השנים הוא התחלף בקינוחים אחרים והשנה נזכרתי בו- מקור המתכון מהספר "ספר מתוק" של חנוך פרבר ז"ל. אמנם זהו מתכון שצריך להכין במקום, אבל הכנתו פשוטה, ובזכותו האורחים שלכם יאהבו אתכם לתמיד 🙂

מצרכים ל-4 מנות

2 תפוחי עץ זהובים (דלישס)

250 גרם בצק עלים מרודד לעובי של כחצי ס"מ (ממליצה לקנות בצק עלים על בסיס חמאה. למאפיית "לחמים" יש בצק עלים מעולה)

60 גרם חמאה

120 גרם סוכר חום

4 קוקוטים (אפשר גם חד פעמיים מאלומניום)

תבנית שמתאימה לתנור, מרופדת בנייר אפייה

מקלפים את התפוחים, ומוצאים את הליבה בעזרת תפוחן. חוצים כל תפוח לשניים.

מחממים את התנור ל190 מעלות

קורצים 4 עיגולים מהבצק, בקוטר הקוקוטים

מחממים במחבת את הסוכר והחמאה עם 4 כפות מים, עד להמסה של המרכיבים. מוסיפים את התפוחים ומקרמלים תוך עירבוב כ-15 דקות, עד להסמכת הקרמל.

מניחים את הקוקוטים על גבי בתבנית המרופדת. בכל קוקוט מניחים חצי תפוח, עם הכיפה כלפי מטה. מוזגים את הקרמל שבמחבת לקוקוטים. מניחים עיגול בצק בכל קוקוט, ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד להזהבת הבצק.

מוצאים מהתנור והופכים מיד לצלחת הגשה. מגישים חם עם גלידה ו/או קצפת. טורפים מיד! לא תצטערו 🙂

 

אני יוצאת בקרוב לחופשה לידה

 נתראה אחרי החגים!

מאחלת לכולכם שנה טובה ומתוקה,

אושר והגשמת חלומות

שלכם,

 דנה