בשבת שטופת שמש אחת, יצאנו ליום- בישולים בערוגות.

הרעיון היה להכין ביחד דים- סאם, לאכול אותם, ואז להכין לחמניות באן מאודות, לאכול אותן, ואז להכין מרק טום- יאם ולאכול גם אותו 🙂

את המתכון הבסיסי לקחנו מהפוסט המקסים שפורסם מזמן ב"מתכונשיין", וקצת שיחקנו ושינינו פה ושם.



הכנו כמה מילויים שונים: שרימפס וסקאלופ (הכי שווה!), מילוי עוף (יותר נכון, פרגית), מילוי צמחוני של בטטה ובצל ירוק ועוד מילוי צמחוני שאילתרנו- כרוב ונבטים.

תוך דקות המטבח המקסים של הדס התמלא בהרים של ג'ינג'ר וגבעות של שום קצוץ, מחבתות על האש וריחות מפתים..

אחרי שהכנו את שלל המילויים, את הבצק לדים סאם וגם את בצק השמרים ללחמניות, הכנו את המרק למנה ראשונה: בצל, עגבניות שרי, פטריות, קרם קוקוס ו… רוטב דגים שנשכח אצלי בבית ברוב חכמתי 🙁

אבל הכוכבים האמיתיים, היפים והבלתי מתפשרים הם…

שיושבים בשקט ומחכים להיכנס למרק..

מרק טום ים וחלב קוקוס… איזה פינוק 🙂

מממ

לפני שהתחלנו עם כל הבלגן, עשינו אתנחתא קלה עם מרק הטום יאם וחלב הקוקוס.. שווה!

ועכשיו התחלנו עם הכיף האמיתי:

רידדנו את הבצק לדים סאם במכונת פסטה

כל העיגולים מוכנים להתמלא להם בכל טוב



והתחלנו לקפל…




אורי גם עזר לנו קצת..


ואחרי שקיפלנו את כולם, התחלנו לאדות…

יצא מהמם!

ההפתעה הגדולה הייתה הלחמניות! באמת לא ציפיתי שבצק שמרים מאודה וממולא יכול להיות כל כך טעים! מילאנו אותם במילוי בשר בקר ובשאר המילויים האחרים של הדים סאם שנשארו לנו..

קינחנו בערב במדורה חמימה עם כמה אנטריקוטים טובים, כדי שלא נשאר רעבים חס וחלילה 🙂

היה פשוט מושלם!

זה הזמן להודות להדס ואילושקה על האירוח המפנק, לאלכס על הצילומים, ולכל החברים על שבאו לקפל ולאכול, כמובן 🙂

שיהיה שבוע מצוין!