סלט פלפלים קלויים, עגבניות שרי וגבינת תום

בשבת אחר הצהריים, בדרך חזרה מהעדלאידע בשדה בוקר, עצרנו בחוות קורנומל. עיזים, שקט, גבינות ומדבר. איזה עולם אחר. טוב ברור שהתיישבנו במסעדה, בשולחן פינתי קטן עם הנוף הקסום בעולם, ואה.. טוב..  אם אנחנו כבר פה אז נאכל משהו. אותי לא באמת צריך לשכנע לאכול (גבינות ובכלל). המשך…

עוף במלפפונים

על האוכל הסיצ'אוני אפשר להגיד הרבה דברים. מגוון, מעניין, מוזר, מרתק, יפה, וגם טעים (תלוי את מי שואלים, כמובן). ההיצע הקולנרי בחבל ארץ זה של סין כמעט בלתי נדלה, נראה לי שגם אחרי חודש של טיול שם לא מספיקים לטעום הכל.. אמנם הייתי שם רק כשבוע, אבל הספקתי לטעום די הרבה. המשך…

קארי עוף וירקות בחלב קוקוס

מנה קלה מאוד להכנה ומפתיעה בטעמיה.

מה שאני אוהבת במתכון הזה שאפשר לשחק עם הירקות- ממש לא חייבים להיצמד לירקות האלה, תזרמו עם מה  שיש לכם בבית. אפילו ירקות קפואים משקית של סנפרוסט ילכו נהדר (ברוקולי, אפונה וכו'). פעם ניסיתי לשלב עגבניות מרוסקות מקופסא- גם יצא מעולה. את המתכון הזה למדתי מקארין – זה המקום לומר לה תודה! המשך…

כרעי עוף בשזיפים מיובשים

בזמן שירותי הצבאי  הייתי חיילת די משועממת ואחת הנחמות היחידות והמעניינות הייתה לבוא הבייתה לסופשבוע ולבלות את הזמן במטבח של אמא. אהבתי לבשל ולאפות לקראת שבת, כבר במהלך השבוע הייתי חושבת מה אכין ביום שישי,  ולפני היציאה הביתה הייתי מתקשרת ומבקשת מאמא לקנות את המצרכים.. המשך…

מרק עדשים חורפי ומחמם

נראה ששבוע גשום מחכה לנו, אז לפני שהחורף בורח.. מתכון מפנק למרק עדשים חורפי ומחמם! מומלץ להכין את המרק יום לפני ההגשה, שכן טעמו מתחזק אחרי יום במקרר. המשך…