
סנדוויץ' מהחלומות
לפעמים, כל מה שצריך בחיים זה סנדוויץ’. פשוט סנדוויץ’. חלה טרייה, חביתת- עין שופעת בצל מטוגן, סלט פלפלים ביתי וגבינה משובחת.
מתכונים, טיפים וסיפורים מהמטבח
לפעמים, כל מה שצריך בחיים זה סנדוויץ’. פשוט סנדוויץ’. חלה טרייה, חביתת- עין שופעת בצל מטוגן, סלט פלפלים ביתי וגבינה משובחת.
אתמול הייתי במצב רוח נוסטלגי במיוחד. וגם.. קצת היה לי משעמם. אז החלטתי להכין מנה שכיכבה בכל מסעדת שף בתקופה שבה עוד עבדתי במסעדות שף (זה היה מה זה מזמן!), גלילות חציל ממולאות בשר! כן אני יודעת שזה ממש עתיק, אבל כמו שכבר אמרתי, רוחות נוסטלגיות מנשבות להן עם בוא הסתיו.. אז אם בא לכם להרשים חברים או לפנק את מי שאתם אוהבים, עם קצת השקעה יש לכם מנה חגיגית ומרשימה:
שבת בצהריים, מה מתאים יותר מאיזו מנה של פסטה שתנעים את זמנינו במרפסת הקרירה?
מלקטים כמה מצרכים, מקפיצים על הווק.. ויש ארוחת צהריים שמתאימה בדיוק ל-4 אנשים, תוסיפו לזה איזו בירה קרירה ואתם מסודרים 🙂
מה יותר טוב מצהריי יום שישי תל אביבי (בבית עם מזגן), כשמלא חברים טובים באים עם בירות קרות? ועוד עם מלא דגים טריים מהשוק, ואם אפשר גם כמה פירות ים.. יאמי!
מהר נגמר החופש, נגמר הטיול, זהו נחיתה בארץ, אוף.. מה אתם מוחאים כפיים?
לפני יומיים עוד שאפנו אויר צלול וקריר, הרחנו ריח של פטריות ביער. עכשיו אני נשרפת בשמש של אמצע אוגוסט. צריך להכין משהו טעים- ומהר. שיהיה צבעוני, שמח וזוהר. אבל מה כבר אפשר לאכול בחום הזה..?
יש הרבה דברים שאני אוהבת לבשל, אבל אין לי תמונה שלהם באתר. יש לכך כל מיני סיבות. דבר ראשון- לא תמיד יש לי זמן לצלם. בישול לחוד וצילום לחוד. קשה מאוד להספיק את שניהם, משום שצילום מנה, דורש ממני את כל תשומת הלב ואת כל ההשקעה.
להכין פסטה טרייה תוצרת בית. זו לא משימה קשה כל כך. פשוט צריך הרבה סבלנות. ותאמינו לי.. זה משתלם! הטעם כלכך שונה מכל פסטה אחרת שתיקנו, אפילו אם היא טובה ביותר!
זה לא קשה או מסובך, פשוט לוקח קצת זמן ומלכלך את הבית בטירוף! אבל.. אם יש לכם מיקסר, מכונת פסטה וכמה חברים טובים שיבדרו אתכם ויעשו לכם שמח תוך כדי רידוד- אתם מסודרים.
מתכון לעוגה שרץ אצלי במשפחה כבר כמה שנים טובות, הודות לאיתן, שחוץ מלעשות המון דברים גם אופה עוגות. את המתכון הוא המציא בעצמו: גירד כמה תפוחים, עירבב סוכר וקמח, טיפטף מלמעלה ריבה טובה- והופ! כמו קסם! נולדה לה עוגה- אגדה, שכל אחד יכול לעשות, מבשלן חובבן ועד סטודנט תפרן. חומרים זמינים, זולים, קלי קלות, בריאה יחסית, עובדת גם עם טוסטר אובן ישן. מנסיון. אז הנה המתכון, באדיבות “איתן -הגיס המוכשר” כמובן:
אין לי מושג איך זה קרה ומתי, כשהוכתר “הבנופי פאי” לפאי של התרמילאים. אבל זו עובדה. כל מי שטייל אי פעם במחוזות רחוקים כמו הודו, נפאל ועוד, חוזר וטעם הבנופי בפיו.
שבועות כבר אוטוטו כאן, ואיך נעבור את החג בלי מתכון לקיש? ולא סתם קיש, אלא קיש מנצח, חגיגי ויפה במיוחד. הקיש שאתם רואים בתמונה נאפה בתבנית לב מתפרקת, אך מתכון זה מתאים לכל תבנית פאי בקוטר 26 או גודל דומה:
גם אתם מארחים בחג ותוהים במה תוכלו להפתיע השנה את האורחים שלכם? מה דעתכם על ברוסקטה חמה וריחנית? מחממים תנור או מחבת פסים מברזל, מורחים שמן זית על לחם ישן וטוב ותוך רבע שעה (טוב נו, עשרים דקות) יש לכם מתאבן נפלא לפני “הארוחה הכי חלבית” של השנה!
יום בהיר אחד, בעודי הולכת לתומי ברחוב איבן גבירול, נתקלתי בחנות ענקית עם שלט “The Gourmet Shop", ובעברית, באותיות גדולות עוד יותר, “מעדניה”.
טוב עם שלט כזה הייתי חייבת להיכנס, המקצוע מחייב 🙂