בלוג הבישול

מתכונים, טיפים וסיפורים מהמטבח

סנדוויץ' מהחלומות
24 נובמבר 2012
סנדוויץ' מהחלומות

לפעמים, כל מה שצריך בחיים זה סנדוויץ’. פשוט סנדוויץ’. חלה טרייה, חביתת- עין שופעת בצל מטוגן, סלט פלפלים ביתי וגבינה משובחת.

גלילות חציל ממולאות בבשר ובצנוברים- רטרו מטורף במטבח!
3 נובמבר 2012
גלילות חציל ממולאות בבשר ובצנוברים- רטרו מטורף במטבח!

אתמול הייתי במצב רוח נוסטלגי במיוחד. וגם.. קצת היה לי משעמם. אז החלטתי להכין מנה שכיכבה בכל מסעדת שף בתקופה שבה עוד עבדתי במסעדות שף (זה היה מה זה מזמן!), גלילות חציל ממולאות בשר! כן אני יודעת שזה ממש עתיק, אבל כמו שכבר אמרתי, רוחות נוסטלגיות מנשבות להן עם בוא הסתיו.. אז אם בא לכם להרשים חברים או לפנק את מי שאתם אוהבים, עם קצת השקעה יש לכם מנה חגיגית ומרשימה:

פסטה של יום שבת
6 אוקטובר 2012
פסטה של יום שבת

שבת בצהריים, מה מתאים יותר מאיזו מנה של פסטה שתנעים את זמנינו במרפסת הקרירה?

מלקטים כמה מצרכים, מקפיצים על הווק.. ויש ארוחת צהריים שמתאימה בדיוק ל-4 אנשים, תוסיפו לזה איזו בירה קרירה ואתם מסודרים 🙂

סלמון בשום ומייפל
24 אוגוסט 2012
סלמון בשום ומייפל

מה יותר טוב מצהריי יום שישי תל אביבי (בבית עם מזגן), כשמלא חברים טובים באים עם בירות קרות? ועוד עם מלא דגים טריים מהשוק, ואם אפשר גם כמה פירות ים.. יאמי!

לשם ובחזרה או חזה עוף בלימון בכמה דקות
13 אוגוסט 2012
לשם ובחזרה או חזה עוף בלימון בכמה דקות

מהר נגמר החופש, נגמר הטיול, זהו נחיתה בארץ, אוף.. מה אתם מוחאים כפיים?

לפני יומיים עוד שאפנו אויר צלול וקריר, הרחנו ריח של פטריות ביער. עכשיו אני נשרפת בשמש של אמצע אוגוסט. צריך להכין משהו טעים- ומהר. שיהיה צבעוני, שמח וזוהר. אבל מה כבר אפשר לאכול בחום הזה..?

על תבשיל עוף וקורס צילום מזון
26 יוני 2012
על תבשיל עוף וקורס צילום מזון

יש הרבה דברים שאני אוהבת לבשל, אבל אין לי תמונה שלהם  באתר. יש לכך כל מיני סיבות. דבר ראשון- לא תמיד יש לי זמן לצלם. בישול לחוד וצילום לחוד. קשה מאוד להספיק את שניהם, משום שצילום מנה, דורש ממני את כל תשומת הלב ואת כל ההשקעה.

פסטה בבית
3 יוני 2012
פסטה בבית

להכין פסטה טרייה תוצרת בית. זו לא משימה קשה כל כך. פשוט צריך הרבה סבלנות. ותאמינו לי.. זה משתלם! הטעם כלכך שונה מכל פסטה אחרת שתיקנו, אפילו אם היא טובה ביותר!

זה לא קשה או מסובך, פשוט לוקח קצת זמן ומלכלך את הבית בטירוף! אבל.. אם יש לכם מיקסר, מכונת פסטה וכמה חברים טובים שיבדרו אתכם ויעשו לכם שמח תוך כדי רידוד- אתם מסודרים.

עוגת תפוחים בחושה
26 מאי 2012
עוגת תפוחים בחושה

מתכון לעוגה שרץ אצלי במשפחה כבר כמה שנים טובות, הודות לאיתן, שחוץ מלעשות המון דברים גם אופה עוגות. את המתכון הוא המציא בעצמו: גירד כמה תפוחים, עירבב סוכר וקמח, טיפטף מלמעלה ריבה טובה- והופ! כמו קסם! נולדה לה עוגה- אגדה, שכל אחד יכול לעשות, מבשלן חובבן ועד סטודנט תפרן. חומרים זמינים, זולים, קלי קלות, בריאה יחסית, עובדת גם עם טוסטר אובן ישן. מנסיון. אז הנה המתכון, באדיבות “איתן -הגיס המוכשר” כמובן:

בנופי פאי או מסיבת פרידה לבננות
23 מאי 2012
בנופי פאי או מסיבת פרידה לבננות

אין לי מושג איך זה קרה ומתי, כשהוכתר “הבנופי פאי” לפאי של התרמילאים. אבל זו עובדה. כל מי שטייל אי פעם במחוזות רחוקים כמו הודו, נפאל ועוד, חוזר וטעם הבנופי בפיו.

קיש עגבניות וגבינת עיזים
20 מאי 2012
קיש עגבניות וגבינת עיזים

שבועות כבר אוטוטו כאן, ואיך נעבור את החג בלי מתכון לקיש? ולא סתם קיש, אלא קיש מנצח, חגיגי ויפה במיוחד. הקיש שאתם רואים בתמונה נאפה בתבנית לב מתפרקת, אך מתכון זה מתאים לכל תבנית פאי בקוטר 26 או גודל דומה:

ספיישל שבועות: מעשה בשלוש ברוסקטות
5 מאי 2012
ספיישל שבועות: מעשה בשלוש ברוסקטות

 גם אתם מארחים בחג ותוהים במה תוכלו להפתיע השנה את האורחים שלכם? מה דעתכם על ברוסקטה חמה וריחנית? מחממים תנור או מחבת פסים מברזל, מורחים שמן זית על לחם ישן וטוב ותוך רבע שעה (טוב נו, עשרים דקות) יש לכם מתאבן נפלא לפני “הארוחה הכי חלבית” של השנה!

פנה עם ארטישוק כבוש ועגבניות שרי צלויות
5 מאי 2012
פנה עם ארטישוק כבוש ועגבניות שרי צלויות

יום בהיר אחד, בעודי הולכת לתומי ברחוב איבן גבירול, נתקלתי בחנות ענקית עם שלט “The Gourmet Shop", ובעברית, באותיות גדולות עוד יותר, “מעדניה”.

טוב עם שלט כזה הייתי חייבת להיכנס, המקצוע מחייב 🙂